Afscheid nemen is altijd moeilijk

Toch zal dit moment er een keer aankomen als uw huisdier heel oud of ziek is en lijdt aan ernstige lichamelijke klachten. We horen vaak van eigenaren dat ze hopen dat hun dier rustig in zijn slaap overlijdt, maar helaas gebeurt dit bijna nooit. En dan kan een proces van aftakeling echt een lijdensweg worden. U worstelt misschien met de vraag of u uw beestje in moet laten slapen en wanneer dit dan het juiste moment is. Wij vertellen u graag meer over het afscheid nemen van uw huisdier.

Afweging maken

Wij kunnen u helpen om hierin een juiste afweging te maken. Samen met u kijken we naar uw beestje en de kwaliteit van leven op dat moment. Mogelijk zijn er nog dingen die we kunnen doen om de levenskwaliteit te verhogen, zodat uw beestje nog kan genieten van het leven. Maar als dit niet zo is, dan zullen we dit ook eerlijk tegen u zeggen.

Besluitvorming

Mochten we samen besluiten dat euthanasie het beste is voor uw beestje dan kunnen we hiervoor een afspraak maken. U kunt kiezen om het op de praktijk te laten plaatsvinden waarbij u rustig afscheid kunt nemen in een aparte kamer of u kunt een afspraak maken voor een thuisvisite, zodat uw dier in zijn eigen omgeving in kan slapen. Uw dier zal eerst een middel krijgen om in slaap te vallen, zodat hij/zij van de euthanasie zelf niets merkt. Als uw huisdier in diepe slaap is, dienen we het euthanasiemiddel toe.

Dan blijft de vraag wat er met uw huisdier moet gebeuren na het overlijden. U heeft hierin verschillende opties. Wij kunnen u meer informatie geven over de mogelijkheden, belt u ons gerust hiervoor.

Ook kunt u kijken op de website van dierencrematorium Majesta.