In oktober doen we mee met de landelijke actie ‘Maand van de Oudere Kat’. Wist je dat katten vanaf 7 jaar al een grotere kans hebben op ouderdomsklachten en ziektes als artrose, nierziekte en suikerziekte?

  • 2 op de 3 katten ouder dan 7 jaar hebben pijn door artrose
  • 1 op de 3 in die leeftijdscategorie heeft chronische nierziekte

Waarom Maand van de oudere kat?

Katten kunnen heel goed verbergen dat er iets mis met ze is en dus merk je als eigenaar vaak niet dat er iets aan de hand is. Daarom voeren we in oktober extra gezondheidschecks uit bij oudere katten. Hierdoor komen we er sneller achter of een kat ziek is en kan er eerder ingegrepen worden. Hoe eerder het ontdekt wordt, hoe beter het te behandelen is. Daarmee heeft de kat een langer, gezonder en prettiger leven!

Wat houdt het onderzoek in?

We doen een lichamelijk onderzoek waarbij de kat volledig wordt nagekeken: onder andere oren, ogen, gebit, hart, longen, de gewrichten en het gewicht worden gecontroleerd. Daarnaast doen we een bloedonderzoek waarbij nieren, lever, suiker en schildklier worden nagekeken. In oktober bieden we deze service aan voor een actietarief van €99,50 in plaats van €126,50!

Heb je een kat van 7 jaar of ouder? Kom dan langs voor deze gezondheidscheck! Je kunt online een afspraak maken of bellen met 010-4112326. Voor een goede voorbereiding vragen we om deze vragenlijst in te vullen en mee te nemen.

Meer info over (oudere) katten? Check de cat-care website.