Animals Fiji

Ook dit jaar doet Dierenkliniek Crooswijk weer mee met de jaarlijks terugkerende Vaccinatieactie van Stichting Diergeneeskunde In Ontwikkelingssamenwerking! Van 6 t/m 12 juni doneren we per vaccinatie €2,50 aan Stichting DIO. De opbrengst is bedoeld om de organisatie Animals Fiji te steunen in hun strijd tegen hartworm op de eilandengroep Fiji.

De stichting Animals Fiji biedt veterinaire zorg voor zieke (huis)dieren en richt zich daarnaast op  de aanpak van Fiji’s straatdierenproblematiek – door middel van het uitvoeren van meer dan duizend castraties/sterilisaties per jaar en het opvangen, behandelen, en herplaatsen van straatdieren.

Animals Fiji heeft sinds 2012 een veterinaire kliniek in de stad Nadi op het hoofdeiland Viti Levu, waar twee dierenartsen fulltime werkzaam zijn. Daarnaast zijn er regelmatig outreach klinieken op meer afgelegen eilanden (Vanua Levu en Taveuni). De artsen van de stichting zijn de enige dierenartsen binnen de gehele Western Division regio van het land.

Omdat Animals Fiji geen overheidssubsidies ontvangt, is de stichting volledig afhankelijk van donaties.

Naast de aanschaf van reguliere vaccinaties zodat ook op Fiji honden en katten beschermd kunnen worden, zal Animals Fiji de opbrengst van de vaccinatieactie bijdragen aan de gegeneraliseerde aanpak van een groot probleem op de eilandengroep: Hartworm.

Hartworm is erg prevalent op Fiji. Een pilot studie heeft aangetoond dat 50% van de honden rondom Nadi hartworm heeft. Behandeling is erg duur en niet zonder risico’s. Preventie daarentegen is goedkoop en makkelijk. Het komende jaar zal het promoten en toepassen van hartworm profylaxe een belangrijk speerpunt zijn van Animals Fiji. Daarnaast zijn middelen nodig om van hartworm verdachte patiënten te kunnen testen en behandelen.

De opbrengst van de vaccinatie actie zal gebruikt worden voor de aanschaf van preventieve middelen, hartworm sneltests en behandeling (Immiticide).

Wilt u meehelpen om de honden en katten op Fiji te beschermen tegen hartworm en moet uw beestje in juni gevaccineerd worden? Maak dan een afspraak tijdens de actieweek van 6 tm 12 juni!

Wilt u meer informatie over de actie of over de stichting, vraag ons ernaar of kijk op www.dio.nl

Alvast bedankt voor uw steun en graag tot ziens bij Dierenkliniek Crooswijk!