Deze maand geven we extra aandacht aan de gebitsverzorging van uw hond of kat!

 Waarom is gebitsverzorging belangrijk?

Ook bij onze beestjes ontstaat tandplak: een laagje van voedsel, speeksel en bacteriën. Blijft dit laagje zitten dan wordt het uiteindelijk tandsteen. Dit drukt tegen het tandvlees en zorgt voor ontstekingen. Dit kan heel pijnlijk zijn, zeker als tanden of kiezen los gaan zitten. Bovendien bestaat het risico dat bacteriën in de bloedbaan terecht komen en dit kan leiden tot ontstekingen van het hart, de nieren of de lever.

Wat zijn verschijnselen van gebitsproblemen?

U kunt merken dat uw hond of kat stinkt uit de bek. Misschien dat u zelf ook tandsteen ziet op de tanden en kiezen. Soms ziet u dat uw beestje moeilijker eet of kwijlt, maar uw hond of kat zal niet snel laten merken dat kauwen pijn doet. Laat daarom het gebit in ieder geval jaarlijks controleren! Dit doen we bijvoorbeeld ook tijdens de vaccinatie.

Hoe voorkomt u gebitsproblemen?

Het allerbeste is om de tanden en kiezen te poetsen en uw hond hier als pup aan te laten wennen. Wij kunnen u hiervoor instructies geven of u kunt filmpjes met poetsinstructie op internet bekijken (maandvandegebitsverzorging.nl).

Andere dingen die u kunt doen om het gebit schoon te houden zijn: goede kauwstrips die de tanden schoon schrapen en tandplak oplossen,  dental brokjes voeren, dagelijks speciaal mondwater voor hond en kat in het drinkwater geven of desinfecterende gel op de tanden en kiezen aanbrengen om ze schoon te houden.

Is er teveel tandsteen aanwezig op de tanden en kiezen of zitten er elementen los, dan is er een gebitsbehandeling nodig. Dit gebeurt onder narcose, en hierbij maken we het hele gebit schoon en worden elementen getrokken die niet te redden zijn. Voor deze behandelingen hebben we moderne dentale apparatuur en een veilige narcose met goede bewaking.

Actie tijdens de maand van het gebit

De hele maand februari kunt u een afspraak maken voor een GRATIS gebitscontrole. Verder krijgt u 10% korting op gebitsbehandelingen en 10 % korting op producten voor het gebit zoals tandenborstels, tandpasta, kauwstrips en mondwater!

Tot ziens bij Dierenkliniek Crooswijk!